top of page
Image by Nathan Dumlao
maddog_logo_white.png

speciality kávék

különleges

A Don Cortez White Blend hét különböző, válogatott, prémium minőségű Arabica kávét tartalmaz. Jázmin és rózsa szirom illat, virágos aroma jellemzi, míg az íze telt, étcsokoládés, bonbonos, édeskés ízvilággal. Utóíze hosszú, finom. A keverékben található arabica kávék koffeintartalma alacsony, így naponta többször, a nap bármely szakában élvezhető a különleges Don Cortez.

Anchor 1
különleges_speciality.JPG
Anchor 2
kikvagyunk.jpg

A Bányai brand

és Don Cortez

rövid története

A Bányai, egy különlegesen fontos projekt Tóth Sanyiék számára. 2017-ben kezdtek el közösen dolgozni Bányai Laci bácsival, miután az azt megelőző évben volt szerencséjük vásárolni az első szüretes terményéből. A minták tökéletesen illeszkedtek a pörkölési profilra, és nagyon szép tiszta ízvilággal rendelkeztek mindenféle defekttől mentesen. Így vették a bátorságot és kapcsolatba léptek a farm tulajdonosával. Ekkor derült ki, hogy Bányai László igazgatja a Lourdes szívében találhtó farmot, aki a rendszerváltás előtt költözött ki az USA-ba, majd Costa Rica-ra. Mivel Laci bácsinak nem volt tapasztalata a kávékkal kapcsoaltban, Sanyiék pedig mindig is szerették volna bontogatni szárnyaikat, 2017-től  megkezdődött a közös együttműködésük. Ettől az évtől kezdve már ők is részt vettek a termesztésben, a szüreten és azóta minden történés az ő utasításaik szerint történik a farmon. Kezdetben még csak nem is sejtették, hogy ez egy ilyen hatalmas együttműködéssé fogja kinőni magát, ahol mikrobiológusok, mérnökök és kávés szakemberek fognak együtt dolgozni a lehető legtökéletesebb kávé “megalkotásán”.

kik 

vagyunk?

Elhivatott specialty kávézó, mely 2013 óta szolgálja ki vendégeit Carraro Don Cortez kézműves kávéval és napi friss pékáruval és deli kínálattal. Az eredeti három tagú tulajdonosi kört 6 év után egy újabb hármas, fiatal, “vengéglátós” csapat vette át 2019-ben. Céljuk az eddigi minőség megtartása egy kis újragondolással a vendégkör “személyére” szabva.

bányaibrand.JPG
Image by Blake Wisz

KÍNÁLATUNK

friss, változatos, egészséges

italok.jpg

ITALOK

Ha valaki nem a kávé megszállottja különböző ízesítésű DILMAH Teákból választhat, vagy megkóstolhatja a SUPERJUICE nyers és hidegen préselt juiceait vagy a FENTIMANS frissítő üdítőit. Ha pedig extra hidratálásra vágyik a COCONAUT különböző ízesítésű kókuszvizet ajánljuk.

reggeli.jpg

REGGELI

Az italok mellé reggel friss szendvicsekből, frissen sült croissant és péksüteményből, házi készítésű granolából vagy chia pudingból választhattok.

ebéd.JPG

EBÉD

Naponta változó levesek és sütemények, vegetáriánus egészséges tészták várnak titeket ebédidőben. 

DSC_7472.jpg
bottom of page